Éjszakai élet

Ha Ayia Napa, akkor természetesen nem maradhat ki a szórakozás, bulizás sem. Európa-szerte híres Ayia Napa 12 klubja, plusz-mínusz pár darab új, amiből jut minden szezonra. 2 klub – Aqua és River Reggae – a 12-ből későn nyit és sokáig is tart nyitva, a többiek általában éjjel 1-kor nyitják ki a kapuikat és hajnal 5-ig tartanak nyitva.

A téli hónapokban egy vagy két klub tart csak nyitva, csak hétvégente, a legtöbb ilyenkor bezár és április-május körül kezdenek újra kinyitni. Nagyon kevés júniusban nyit, de ez a ritkább.

A klubokban játszott zenét általában három stílus jellemzi, a dance, urban és a party zene. Néhány klubban több terem is van és ott különböző stílusú zenét játszanak. A divatos klubzenék természetesen mindenütt elhangzanak és ez így van jól, mert Ayia Napán bulizni kell a legjobb zenékre.

A belépők ára változó, a legmenőbb helyekre elkérnek akár 25 eurót is, de általában 10 euró alatt mozognak az árak. Sokszor ingyenes belépőket osztogatnak a bárokban és városzszerte. Ha nagyobb nevek lépnek fel a klubokban, akkor érdemes előre jegyet venni, mert spórolhatunk rajta. Öltözködési kódot nem igazán veszik figyelembe, szinte mindenki azt vesz fel, amt akar.

Most pedig jöjjenek Ayia Napa legjobb és leghíresebb klubjai:

Club Aqua: ez a klub a Pambos Magic Hotel alagsorában található, Ayia Napa központjában és egyike a legnépszerűbb szórakozóhelyeknek. A 700 vendég befogadására képes klub hajnal háromkor nyit és kora reggelig tart nyitva. Gyakran tartanak itt medencepartikat és ha nem szeretnénk, hogy egy bulizós éjszaka korán érjen véget, akkor ide mindenképpen érdemes ellátogatni.

Club Black n White: elsősorban urban zenét játszó hely Ayia Napa szívében, a tér mellett. A 80-as években nyitotta meg először a kapuit és azóta kiérdemelte a legmenőbb európai klub címet, ahol az R&B zene az úr. Sok külföldi zenész lépett már fel itt és gyakran láthatunk hírességeket, sportolókat is itt szórakozni. A BBC 1XTRA, Choice Fm London, Kiss100 London rendezvényeket is itt Cipruson, a Black n White klubban tartották. Amikor Rio Ferdiand angol focista Ciprusra érkezett az első útja ide vezetett a reptérről.

3160005

Blue Moon: Ez a fantasztikus klub elsősorban a skandináv fiatalok bulihelye, de fokozatosan egyre népszerűbbé válik más nemzetiségűek körében is. Különleges partikat rendeznek – például Sexy Exit, Glowsticks Night, Full Moon Party Nights, Masquerade, Bunny Girl – ahol a személyzet is sokat dolgozik azon, hogy mindenki jól érezze magát. Őrölt ruhákat vesznek fel, tűz showkat tartanak.

slider-01

Carwash Disco: 1996-ban nyílt ez a klub és azóta is sikerül évről évre megújulniuk és minden nyáron hatalmas tömegeket szórakoztatniuk. A legnépszerűbb slágereket játszák, igazi ereszd el a hajam hangulat uralkodik itt mindig, ahol együtt szórakoznak fiatalok és idősebbek, különböző nemzetiségek. Ez nem az a hely, ahol nagyon menőnek kell kinézni, egyszerűen csak jól kell érezni magunkat, a tánc és az ének kötelező.

Carwash-club-ayia-napa

Castle Club: ez a legnagyobb klub Ayia Napában és egész Cipruson. Már 20 éve működik és egyre jobb. A világ top 100 klub – DJ Mag alapján felállított – listáján is szerepel az elmúlt 5 évben. 2012 óta saját tv csatornájuk és rádió állomásuk is van, ami a nap 24 órájában top DJ-k szettjeit játszák. Itt mindenki megtalálja a neki való zenét, hiszen 3 különböző teremben 3 különböző stílust játszanak. Van ezenkívül egy szabadtéri “chill out” terasz és egy VIP lounge is. Ha megszomjazunk, akkor 14 bár egyikében vásárolhatunk valami innivalót és 9 rezidens DJ szolgáltatja a jobbnál jobb zenét. 2014-ben olyan zenészek léptek fel, mint Chuckie, Simon Patterson, J-Joy és Sean Tyas.

320_190

Chameleon Club: egy igazi szuperklub a Nissi Avenue-n, ami nemcsak hatalmas, de nagyon modern hangosítással is rendelkezik és óriási tánctere nagy tömegeket képes befogadni. Erre szükség is van, mert olyan nevek léptek itt fel, mint Tiesto és Thanis Petrelis. 2011-ben brit indie együttesek  – Enemy, Charlatans és a Chase & Status – Napa Live fesztiválját tartották itt. Májustól szeptemberig tart nyitva, télen csak különleges rendezvények alkalmával.

3554683

Club Ice: Ayia Napa egyik legnagyobb klubja, ahol nagyon sok nemzetközi show-t – főleg brit – is tartottak már, ezek közé tartozik a Twice as Nice, Westwood és a természetesen az elmaradhatatlan habpartik. Az elmúlt években DJ EZ, Heartless Crew, Serani, Luck & Neat és Mann játszottak itt. 2012-ben még nagyobb lett a klub, ugyanis az Ice Lounge résszel bővült. 2014-ben itt lépett fel Wiley, Chipmunk, Sneakbo és sokan mások.

images (3)

Makronissos Beach Club: 2011-ben teljesen felújították a klubot és ekkor Ciprus legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyévé vált. A legjobb beach partikat itt tartották a szigeten, 2011-ben is hatalmas buli volt, amikor Flo Rida szórakoztatta a közönséget. Egész évben nyitva tart sok klubbal ellentétben. A Kandi Beach Party – Ciprus legnagyobb beach party-ja – bulikat is itt tartják, amik nagyon népszerűek a turisták körében is.

368864

River Reggae: ez a klub már este 10-kor nyit és egészen napfelkelte után zárja kapuit. Ayia Napa legrégebbi szórakozóhelyei közé tartozik, ami a turisták és az itt dolgozók körében is nagyon népszerű. A város szélén fekszik, egy kis völgyben. Nyaranta hangulatosan megvilágított és még egy medence is van, ha a nyári estén fürdőzni szeretnénk. Habpartikat és bikini versenyeket is gyakran rendeznek. Áprilistól októberig tart nyitva

_3666434

Club Shuffle: egy új klub, amit 2013-ban nyitottak meg és Ayia Napa kisebb szórakozóhelyei közé tartozik. A Club Ice-szal szemközt található a város szívében. Deep house zenét játszanak itt, rezidens DJ-je van: DJ Wildfire and DJ Swoosh. Júniustól szeptemberig tart nyitva.

2401500

Club Sin: 2011-ben nyílt meg ez a klub. Ugyan nem nagy, de Ayia Napa legnépszerűbb DJ-ji játszanak itt, mint például Kindez és 2J. A város szívében található, ahol RnB-t, DrumnBass-t és urban zenét játszanak.

6936960

Soho Club: egy igazi sikkes és szofisztikált klub Ayia Napa főterének közvetlen közelében. Nagyon népszerű az orosz turisták körében, talán ezért játszanak orosz és  nemzetközi dance-t. Sok vendég DJ megfordul itt nyaranta. Áprilistól novemberig tart nyitva.

2ff367185b289405978fb72a0134f3e3

Starskys: mindig is nagyon népszerű szórakozóhely Ayia Napán. Ez még az a típusú klub, ahol a hölgyvendégek táncolnak és a többiek pedig őket nézik az emeletről. Sok turista és itt dolgozó fiatal is megfordul itt, nemzetközi a társaság. Az MTV NRG-t is többször rendezték itt meg. Áprilistól októberig tart nyitva.

starsk10