Larnaka Repülőtér

Larnaca Nemzetközi repülőtér

Lárnaka reptér (Larnaca International Airport) Ciprus legnagyobb reptere kb. 5  km-re fekszik Larnaca városától. Larnaca reptér havonta kb. 800 repülőjáratot fogad és évente 5 millió utas veszi igénybe Ciprus legnagyobb repterét. Ezek a számok várhatóan növekedni fognak, mert a reptértől mintegy 50 km-re fekvő Ayia Napa üdülőhely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az európai turisták körében.

A repteret 30 nemzetközi légitársaság és hasonló számú charter járat használja. Budapestről
a Wizzair közvetlen járatot közlekedtet egész évben.

Az új Larnaca repülőtér

Az új reptér és terminál 2008-ban készült el, felkészülve a várható forgalom növekedésre. Az új Larnaca reptér terminálon 67 check-in pult található és további kényelmi szolgáltatások, üzletek, Duty Free is elérhetőek az utasok számára.

Larnaca Reptér szolgáltatásai

Az igényeknek megfelelően több étterem, kávézó és bár található. A reptéren találunk még postát, bankot, ATM automatákat és pénzváltót is. Az éjjel-nappal nyitvatartó autókölcsönző cégek pultjai a terminál épületében találhatóak, a taxik padig Larnaca reptér előtt várják az utasokat.

Larnaca repülőjegy – Larnaka repjegy

Repülőjegy Ciprus, Larnaca

Larnaca és Ciprus elérhető Budapestről, Bécsből és Pozsonyból is. Repülőjegyét Larnaca reptérre lefoglalhatja akár online, egyszerűen gyorsan.
A repülőjegy foglalása előtt érdemes megnézni a lehetőségeket, hogy a Budapest – Larnaca vagy inkább Bécs/Pozsony – Larnaca útvonalon érdemes megvásárolnia a repülőjegyét Ciprusra.
A 2014-es menetrendben szezonon kívül heti 2X, a nyári/őszi szezonban pedig heti 4-5 alkalommal indulnak a Wizzair repülőgépei. Budapestről délutáni indulással és Ciprusra 21.00 utáni érkezéssel vissza pedig 22.00 körüli időpontban, valamivel éjfél előtti Budapestre érkezéssel. A menetidő kb. 2,5 óra.

Larnaka repülőtér

Larnaka repülőtér – Fotó: Pixabay