Közlekedés

Ayia Napa megközelítése

Ayia Napa Larnaca reptérről kb. 50km-re fekszik. A reptértől az A3 autópálya vezet egészen Ayia Napáig. A reptérre érkezés után több módon is el lehet jutni a sziget ezen részére.

Menetrend szerinti busz Ayia Napa és Larnaca reptér között

Közvetlen buszjárat hiányában ez larnacai átszállással lehetséges. A reptérről be kell utazni a belvárosba és ott (Finikoudes bus stop) át kell szállni a 711-es buszra vagy pedig egy távolsági (Intercity) buszra.
A 711-es busz menetideje kb. 90 perc a távolsági buszé pedig 55 perc.

Jegyárak: Larnaca reptér – Larnaca €1.50, 711-es busz €1.50, Intercity €4. további jegyárak >>

Amennyiben a WizzAir budapesti járatával érkezik este 22.00 körül, úgy sajnos az Intercity buszos közlekedés nem lehetséges, mivel az utolsó járat 18.00 körül indul Ayia Napára.

A KapnosAirportShuttle menetrend szerinti shuttle buszt közlekedtet közvetlen a reptérről Ayia Napára. A busz két helyen áll meg Ayia Napán és a jegy ár 8 euró a menetidő kb. 50 perc.

Taxi Larnaca reptér és Ayia Napa között

Általában a reptéri terminál előtt rengeteg taxi várakozik utasra. A taxi taxiórával szereltek és a díjat is ez alapján kell(ene) fizetni.

Ha reptéren beülünk egy taxiba az kb. €60-ért visz el Ayia Napára. A várható árat érdemes előre megkérdezni, még beszállás előtt vagy éppen megállapodni egy fix díjban.

Autóbérlés Larnaca Reptéren

Természetesen a larnacai reptéren is megtalálhatóak a nagy autókölcsönzők irodái. Az érkezés nem lehet gond, mert a kölcsönzők folyamatos nyitva tartás mellett a nap 24 órájában várják az ügyfeleket. A reptéri terminálon közvetlen pulttal rendelkezik a Europcar (National/Alamo), Sixt, Budget, Petsas és Astra autókölcsönző. Az Avis, Hertz, Dollar és Rightcars kölcsönzők pedig ingyenes transzfert biztosítanak a reptér melletti irodájukhoz. A bérleti díjak egész évben kedvezőek és már napi €10-tól egy kisebb autó elvihető. Kattintson ide egy ajánlatért >>

Transzfer és taxi szolgáltatások előre foglalva

A reptérről talán az egyik legolcsóbb megoldás az előre foglalt transzfer vagy éppen taxi szolgáltatás. Az előre foglalt taxi (max. 4főre) kb. €50-ba kerül, ha interneten előre foglalunk. Ilyenkor a sofőr az érkezéskor vár minket és a kinyomtatott voucher-rel tudjuk igénybe venni a szolgáltatást, amit részben vagy egészben már előre ki is fizettünk.

A másik igazán takarékos mód a transzfer (shared transfer). Ez esetben az autót/minibuszt/buszt másokkal megosztva használjuk. Ilyenkor a busz megvár több utast is és úgy indul csak el Ayia Napa felé, ha már minden utas beszállt. Ezért megeshet, hogy várnunk kell az indulásra vagy éppen ránk várnak, hogy a buszhoz érkezzünk.

Útban Ayia Napa vagy éppen Protaras felé a busz az utasokat a szállodájuk előtt teszi le, ezért a menetidő kb. 90 perc. Ajánlatok és transzfer foglalás >>

Buszok Ayia Napa és környékén

Több vonalon szolgáltat az OSEA társaság Ayia Napa környékén. Az 101 és 102-es buszok a csúszdaparkot kötik össze Ayia Napa, Protaras és Paralimnivel. A 201-es egy körjárat, ami Ayia Napát járja be. A jegy 1 útra €1.50 a napi jegy korlátlan utazással €5. Jegyárak >>

Cyprus By Bus