Szállás

Olcsó szállásokat nem nehéz Ayia Napán találni, mert hatalmas a választék. Körülbelül 150 féle hotel, apartman és villa várja az ide látogatókat. Mivel Ayia Napa egy eléggé nagy üdülőváros, ezért a szálláshelyek is egymástól nagyobb távolságokra helyezkednek el; némelyik a város központjában van, de sok a kikötő környékén található vagy éppen Nissi Beach-nél.

A következő szállástípusok között válogathatunk Ayia Napán:

Hotelek: két- és négycsillagos hotelek között válogathatunk Ayia Napán. Megtalálhatóak itt a luxushotelek, a strandhotelek és családbarát szálláshelyek is.

Ayia Napa hotelek

Ayia Napa hotelek – Fotó: Pixabay

A hotelek között is vannak különböző típusúak, amelye különböző igényeknek felelnek meg. Vannak úgynevezett bulizós hotelek, ahová elsősorban nem pihenni megy az ember. Ezek általában zajosabbak és gyakran tartanak medencepartikat is. 24 órás bár áll a vendégek rendelkezésére és általában sok fiatal száll meg itt. Ezek közé tartozik az Anthea Apartmants, Cristabelle Apartments, Nicks Apartments stb.

Természetesen a luxus kategóriában is találunk szálláshelyeket. Ezek általában a tengerparton találhatóak, Nissi Bay és Grecian Bay közelében. A luxus hoteleket főként az idősebb generáció kedveli, de sok család is előszeretettel látogatja ezeket a szálláshelyeket. A legtöbb ilyen hotel egész évben nyitva tart, sok esküvőt szerveznek itt. Medencék állnak a szállóvendégek rendelkezésére, csakúgy, mint kitűnő éttermek. Ilyen például Napa Mermaid Hotel, az Alion Beach, Margadina stb.

Apartmanok: Az apartmanoknak két fajtája található meg Cipruson, így Ayia Napán is. Vannak hotelekben található apartmanok és úgynevezett turista apartmanok is. Itt nincsenek csillagok, viszont vannak A-tól C-ig különböző kategóriák. A turista apartmanok általában olyan komplexumokban találhatóak, ahol nincs medence, bár, de recepció sem, de minőségben nem különbözik a hotel apartmanoktól. A legtöbb szállásadó és utazásszervező saját besorolást ad a különböző apartmanoknak. Ezekről érdemes még utazás előtt, szállásfoglaláskor tájékozódni.

Villák: Ayia Napán természetesen villát is bérelhetünk a nyaralás idejére. A legtöbb nem a városközpontban, hanem inkább a város szélén fekszik, például Ayia Theklában vagy Cape Greco közelében. Természetesen a villákhoz dukál a medence is.

Ayia Napa villák

Ayia Napa villák – Fotó: Pixabay

Üdülőfalvak – holiday villages: Számos üdülőfalu megtalálható a városban, ezek általában több szolgáltatást biztosítnak, mint a turista apartmanok, de a minőségük nem olyan magas színvonalú mint a hoteleké. Akik szeretnek kötöttségek nélkül nyaralni és az önellátást kedvelik, azoknak ideális üdülőhely. Általában családok és kisebb-nagyobb csoportok választják az ilyen típusú szálláshelyeket. A legtöbb Nissi Beach közelében fekszik, távolabb a városközponttól. Természetesen itt is vannak medencék és a szórakoztatás is biztosított. Ezek közé tartozik az Aktea Holiday Village, Callisto Holiday Village, Panas Holiday Village és még sorolhatnám.

Szálláshelyek Ayia Napán:

Nyaralás Ayia Napán

Nyaralás Ayia Napán – Fotó: Pixabay